Set amongst other professional health care clinics, this cancer specialist’s suite is sympathetically designed to cater for their patients. Bad news is often delivered to patients in such a facility so creating the right ambience of comfort, warmth and security was vital. As a clean small shell of 55sq, minimalism and simplicity became the core elements that drove the design. With high quality finishes, concealed lighting, soft furnishings, the use of calming lighting and wall paper, the practice places the patient in an environment that aids their recovery and treatment.

“We have been more than pleased with the exceptional service Base provided right throughout the project and the quality of architecture and interior design consultancy and expertise. [Base] gave helpful and constructive advice throughtout the project and our new specialist facility is now a place our patients feel comfortable in, often giving praise for the stylish looks and warm environment” – John Scott