Project

Residential

Location

Brisbane

Completion

2021

Real

This project in suburban Norman Park sees an old workers cottage being rapidly brought back to life.  

The existing modest 2 bedroom Queenslander is still visible in the new design, with the street frontage maintaining the quaint facade.  Behind this, it is a very different story, with an extensive program of bedrooms, lounge, study and ‘back of house’ functions slotting into the existing footprint over 2 levels.  

A new pavilion stretches down the side of the site, accommodating new living, dining and kitchen areas, as well as master bedroom suite.

©CFJ_Real_Avenue-02

Pressed close to the boundary, this pavilion allows a large area of the former backyard to be kept as an open space for kids play areas, landscaping and future plans of a pool.  The large internal living spaces seamlessly move into double height covered outdoor areas, and then out to the wider landscape.  

To the North-West, the house is in a perfect position to gain a view towards the city.  These views represent a complete contrast to internal view of the main living space, as the longer views are appreciated in the quiet contemplative upstairs spaces.  The client had a clear vision of the material palette for the house, which resulted in a seamless coherence throughout.  

The varying hues of warm grey are brought to life with expansive glazing and bright open spaces.

See other projects

Coutts

Coutts

Residential
Meraki

Meraki

Residential
Prince

Prince

Residential
Molonga

Molonga

Residential