Faced with providing an exciting five bedroom family home situated on an awkward shaped sloping block, Yerranya responds by fanning out in a dynamic angular plan with uplifting moments in all corners of the dwelling. The client’s pursuit to capture ocean breezes and views out and over the dunes saw the creation of a house that steps up from the street but nestles into the dunal landscape as sensitively as possible.

The success of this project hinged upon spatial planning efficiencies, simplicity of construction and careful consideration of the functional and spatial relationships which arise out of the changing lifestyle of the clients and their growing family. While a key driver of the brief was to capture the coastal aspects, the view out to Mt Coolum was one prominent aspect the client was keen to capture and have a many spaces benefit from.