Designing your own office is a designer’s greatest challenge. The Base Office demonstrates that our initial objective was a work environment that empowered staff towards collaboration and transparency, both with peers and clients. The office layout had to be a conduit for knowledge flow and sharing of information, and it had to reflect our relaxed yet professional workplace culture.

By honestly evaluating how we wanted our office to function, we established that an open plan design, with a mixture of private and semi-private meeting spaces would be the best layout for us. The large communal kitchen operates as the heart of the office, where the team sits together to share lunch each day. This social zone is more reflective of a residential family kitchen than a commercial office lunchroom and it bubbles with creative staff discussions.