Southpine

This development is envisaged to provide 30 townhouses while maintaining the natural feel of the site to give an increased sense of amenity.  Existing mature trees are retained, and areas of dense planting are strengthened with generous landscaped courtyards alongside generous tracts of communal spaces.  The communal spaces are further activated by using this space as the address to individual townhouses, meaning that visitors to the development are encouraged to walk through the gardens to access each townhouse.  The slope of the site also allows the buildings to step down with the landscape, giving more townhouses access to the longer views.  It also means that the 6 townhouses facing the street give an impression of a small scale development, while the yield achieved on the site is much higher.