aandr

A&R Surgery

Project Details

The concept rotates around the impact of first impressions, the natural curves of the human body, and the notion of calculated / rational beauty. The practice was to reflect attention to detail, cutting edge technology and passion for aesthetics. The result is a central “admin pod”, created as the “face” of the practice; the main expression of individual identity. The idea was to create a calculated sculpture that gave the practice an identity that would stay in the memory of visitors and passer-bys. The consulting rooms around it were to be rational and solid, resembling the bone structure behind the skin. With patients and their experience as a priority, the project contributes to the development of medical environments that go beyond the practicality of the administrative and medical procedures. We concentrated on creating relaxing, warm spaces that feel more like a retreat, or spa, and less like a clinical space; as a way to contribute to the healing process by providing spaces where patients find comfort and support. The materials selected respond to the need to reflect a soft, gentle approach to patient care, and to a sustainable approach to durability and long term performance.

project-detail-img1project-detail-img6project-detail-img3 project-detail-img5 project-detail-img4  project-detail-img2